Skip to main content
Ràdio L'Hospitalet, 30 anys de comunicació

Cristina Sánchez Pérez

cristinap.jpg

Cristina Sánchez, en una foto de 2006

 

Nascuda a Barcelona el 1966, és llicenciada en Ciències de la Informació (1989)

Ha dirigit Ràdio L’Hospitalet en dues ocasions, la primera de 1995 a 2000, i la segona entre 2004 i 2009

 

Historial professional

La seva trajectòria professional al món periodístic va començar a Ràdio L’Hospitalet com a corresponsal de barri (1986), i amb alguna substitució a la redacció. Amb el temps es va incorporar a la redacció d'Informatius durant dues temporades, per passar després a fer exclusivament informació local i el magazín diari d'informació sobre L’Hospitalet.

L’any 1994 es va convertir en la primera directora del Diari de L’Hospitalet, lloc que ha ostentat fins al 2004 i que ha compaginat amb la direcció d’altres mitjans com la Ràdio, la Televisió o el Canal-h, el primer portal informatiu de la ciutat a internet, que també va contribuir a crear.

A partir de 2004 es va convertir en Directora de Mitjans de Comunicació, càrrec que suposava coordinar tots els mitjans municipals. El va ostentar fins l'any 2009. A partir de llavors és la sotsdirectora del Diari de L'Hospitalet.

 

Direcció de Ràdio L’Hospitalet

El primer període com a directora de l’emissora va coincidir amb el naixement de COMRàdio, la qual cosa va comportar les emissions consorciades i que Ràdio L’Hospitalet se centrés en fer exclusivament informació local. Durant aquest període, es va regularitzar la situació laboral del personal i es va aconseguir una plantilla estructural fixa. També va ser l'inici de la informatització de l'emissora, tot i que encara de forma incipient i provisional mentre es preparava el trasllat a la nova seu a Santa Eulàlia.

La segona etapa va ser més complexa, ja que per primer cop es creava la figura de la direcció de mitjans que aplegava els 4 mitjans de la ciutat: Ràdio, Televisió, Diari i Canal-h. L’objectiu, coordinar les tasques dels diferents mitjans, integrar més les redaccions i compartir recursos. En aquesta etapa també es va incidir en els continguts locals de la Ràdio, amb un nou magazín d’informació i entrevistes de L’Hospitalet, i amb l’aparició entre d’altres del programa Acentos, on tenien cabuda les entitats de cultura tradicional i popular de la ciutat. També es va aconseguir recuperar la unitat mòbil , que havia quedat fora de servei per qüestions tècniques amb el trasllat a l’edifici de Santa Eulàlia. I també es va renovar l’equipament informàtic i el programari de gestió i edició de so de l’emissora de tal forma que tot el procés de treball de la redacció es va digitalitzar.

 

Altres tasques relacionades amb la professió

Presidenta de l’Associació Catalana d’Informadors de l’Administració Local (2003-2009)

Membre de la Junta de l’Associació de Comunicació Pública (2009-2012)