Skip to main content
Ràdio L'Hospitalet, 30 anys de comunicació

102.3 FM

logo102p.jpg

Logo de Ràdio L'Hospitalet amb la freqüència del 102,3FM

 

A principis de la dècada de 1980, l’EMUC, l’entitat que va coordinar i representar totes les emissores municipals catalanes, davant la manca de normativa per a la legalització d’aquest tipus d’emissores de ràdio va establir unes directrius comunes d’autoregulació,  èr tal d'evitar així el caos a les ones. Va ser entre març i abril de 1982, quan tot just l’emissora municipal de l’Hospitalet estava a punt de sortir en antena. Es van regular temes tècnics, sobre la contractació de publicitat i sobre el seu funcionament en períodes electorals.

Un dels temes tècnics que es va autoregular va ser el de la potència d’emissió i la freqüència de sortida de les ones. Respecte la freqüència, les emissores agrupades a l’EMUC van decidir emetre exclusivament en modulació de freqüència (FM), i en segon lloc adoptar un espectre provisional d’aquesta banda en els canals que anaven entre el 101.7 i el 102.9 de la FM. Ràdio L’Hospitalet va optar pel 102.3 FM.

Era una part ‘discreta’ del dial, a la banda dreta, és a dir, fora del centre on acostumaven a agrupar-se les millors sintonies...

Adhesiu 102,3 Nadalp.jpg

Logo nadalenc de Ràdio L'Hospitalet amb la freqüència del 102,3FM

 

Ràdio L'Hospitalet va ocupar aquesta freqüència des del seu inici el juny de 1982 i fins a mitjans de 1987 en que es va veure obligada a canviar al 92.5 

En el seu codi d’autoregulació, l’EMUC establia que la potència, en general, no podia ser superior als 50 vats tot i que admetia que en casos excepcionals podés arribar als 500 vats en funció de les dificultats orogràfiques de la població. Ràdio L’Hospitalet es va acollir a aquesta possibilitat per cobrir tota la ciutat, però fins i tot amb aquesta potència, les especials circumstàncies d’alguns barris feien que hi hagués zones d’ombra en la cobertura. En alguns moments, la potència es va augmentar per millorar aquest problema.